Törpenyúl tenyésztés

Üdvözlők mindenkit  itt a weblapon!

 AKTUÁLISAN GAZDIT KERESŐ NYUSZIKAT ITT TEKINTHETED MEG.

Rászánom az időt és pár sorban tömören bemutatnám a Buktanyuszi tenyészetet.

Buktanyuszi tenyészet a nevét az elsőnek a tenyészetbe kerül nyusziról ( holland törpe bak ) Buktáról kapta a nevét.

Ő nem egy szokványos nyuszi. Rossz állapotban került egykori gazdájához egy menhelyről, aki ápolgatta, felhizlalta. Egy idő után sajnálatos módon neki is meg kellett válnia tőle és felajánlotta nekem, aminek persze nagyon örültem.

Igyekeztem Bukta mellé egy párt találni majd a törpe nyuszik teljesen elbűvöltek  és új fajtákkal gyarapodott a tenyészetem.

 

Nyúlfajták amivel foglalkozunk:

·         Színes (holland) törpe

·         Szatén törpe 

·         Klein rex

·         Oroszlánfejű

·         Kosorrú törpe

o   szatén

o   normál szőrváltozatokban

·         mini kosorrú nyuszik

o   szatén

o   és normál szűrű változata.

 

 A tenyészet hobbi nyuszikkal kezdett foglalkozni , majd 2014. Októberében csatlakoztunk a Magyar Nyúltenyésztők fajtaklubjához. 

Jelenleg Klein Rex és Szatén törpe nyuszikhoz tudunk kiadni hivatalos származási lapot. A kosorrú és színes törpe állomány egyfajta változásokon megy majd keresztül hogy a standard előírásoknak színt úgy megfeleljen mint a fenti 2 fajta. 

Célom , hogy a tenyészetben született nyuszik egy részével részt vegyek az egyesület által szervezett kiállításokon valamint a tenyészetből kikerült nyuszik  egészségesek ,kiegyensúlyozottak  legyenek .

Kiemelten fontosnak tartom a bel-rokontenyésztés elkerülését .  A nyulaknál ameddig tudom visszavezetem a származását (dédszülőkig ) származási lap alapján. Így egy  genetikailag egészséges állomány kerül ki a Buktanyuszi tenyészetből. 


NYUSZISIMOGATÓ

Sokan nem tehetik meg ,hogy nyuszit tartsanak otthonukban , de ki nem szeretné ezeket a kis édes szőrgombócokat ?!

Teljes kitelepüléssel vállalunk rendezvénykén való megjelenést törpenyúl tenyészetünk nyuszijaival. 

A rendezvény nagyságától függően kellő mennyiségű nyuszit viszünk magunkkal, ezáltal mindenki  aki szeretné kézbe venni a nyuszit és megdajkálni megtehesse  úgy ,hogy ez a nyusziknak ne is okozzon stresszt. 

Érdeklődsz a program iránt? Írj nekünk! Vagy kérj árajánlatot! 

Nézd meg itt bemutatkozó videónkat! 
Szívesen segítek a nyuszikkal kapcsolatos kérdésekben, attól függetlenül hol volt vásárolva a nyuszi, a kisállat kereskedésekben vásárolt nyuszik után gyakran minimális információt kapunk a nyuszik tartásával kapcsolatban. Ha bármi kérdés felmerül benned keressél bizalommal.

 

Bencsik Nikolett

www.facebook.com/buktanyuszi

buktanyuszi@gmail.com

06-30/242-4516