Töltés...

Propolisz tinktúra használata :

Propoliszra érzékenyek nem fogyaszthatják! Pajzsmirigytúltengésben szenvedőknek és a mézre, virágporra allergiásoknak nem javallott.


1. Az összes belgyógyászati inflamidoknál, melyek lázas állapotokat idéznek elő a pácienseknél 3x naponta 30 cseppet.
2. A nők átmeneteiknél (klimaktériumnál) egy éven keresztül az elvárt átmenet előtt 1x naponta 10 cseppet.
3. Prosztatagyulladásoknál bevált gyógyszer 1x naponta 30 cseppet.
4. Magas vérnyomásnál (hypertonia) 1x naponta 30 cseppet gyógyulásig.
5. Vese-és májgyulladásnál jó eredménnyel használható. 2x naponta 40 cseppet, 1 dl meleg vízben. Minden második nap kihagyandó. Gyógyulásig használjuk.
6. Anginánál vagy katerális anginánál továbbá torokgyulladásnál, meghűlésnél szövődmények elkerülése céljából naponta 40 cseppet 2 dl meleg vízben megisszuk, és többször naponta gargalizálunk.
7. Gyomor- és nyombélfekélyeknél 1 dl meleg tejben 40 csepp propolisz tinktúrát adunk és éhgyomorra megisszuk.
8. Tyúkszemek és bőrkeményedéseknél tinktúrába mártott vattacsomót a fájós helyre helyezünk lehetőleg alvás előtt. Többször ismételjük. Nappal szappanos szaliciles propolisz kenőcs alkalmazható. (Vigyázat: napokig a bőrkeményedés fokozottan fáj.)
9. Bőrdefektusoknál, melyek eltűrik az alkoholt, bedörzsöljük a megbetegedett helyeket tinktúrával. A defektek gyorsan eltűnnek. (Más esetekben kenőcsbe kell reszelni a propoliszt.)
10. 1 dl meleg vízbe 40-50 csepp propolisz tinktúrát csepegtetünk, és ezzel az oldattal borotválás után arcunkat megmossuk.
11. Tüdő TBC-nél 3x naponta 30 cseppet beveszünk, és 2x hetenként inhalálunk gőz fölött. Az inhaláláshoz 1 liter forró vízbe 100 csepp tinktúrát csepegtetünk.
12. Lerészegedett embert úgy józanítunk ki, hogy megitatjuk 1 dl hideg vízzel, melybe 50 csepp tinktúrát teszünk.
13. Ujjak közötti penész-megbetegedéseknél tinktúrával bekenjük a megtámadt helyeket.
14. Gyomorfájdalmaknál megiszunk 1 dl meleg vizet, melybe 50 csepp tinktúrát csepegtetünk. A fájdalmak gyorsan elmúlnak. Ez az oldat bélparaziták ellen is eredményes, ha 2x naponta éhgyomorra megisszuk.
15. Fogfájdalmaknál egy kis vattacsomócskát tinktúrába mártunk és a fájós fogra helyezzük. (Tiszta propolisz beteg fogínyre, fájós odvas fogra helyezve gyulladást gátló és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.)
16. A tinktúra öreg sebre, felfekvéseknél használható, ha a helyet először megmossuk apróbojtorján főzettel és azután, többször propolisz-tinktúrával bekenjük. Rövid idő után megszűnik a vizenyősség, mikor a fájdalmas felfekvéseket és sebeket meggyógyítja.
17. A tinktúra I. fokú égési sebekre is használható, ahol növényeredetű és szintetikus gyógyszerek nem érnek el eredményt.

 

Propoliszos méz :

A propoliszos méz propolisz tartalma miatt a jótékony hatása is erősebb. Ez a méz külsőleg is jobban felhasználható, baktérium és gombaölő hatású fajta méz, a vírusok szaporodását erősen gátolja. Belsőleg fogyasztva, gyulladáscsökkentő hatású a propoliszos méz, a légutak és a tüdő, a vesemedence, és a szívbelhártya gyulladásaira is gyulladáscsökkentő, jótékony hatása van. Gyomor és bélhurut leküzdésében is hatékonyan segít a propoliszos méz, mert nemcsak megöli vagy szaporodásában meggátolja a betegséget kiváltó kórokozókat, hanem tannintartalma miatt segít a hasmenéses tünetek enyhítésében is. A klimaxos panaszokat a propoliszos méz enyhíti. A gyomorfekélyt nyombélfekélyt és a krónikus bronchitist is eredményesen kezeli a propoliszos méz. A propolisz alkalmazása csak pajzsmirigytúltengésben szenvedőknek és a mézre, virágporra allergiásoknak nem javallott, egyébként mások fogyaszthatják. Napi 3-4 kávéskanálnyi propoliszos méz fogyasztása javasolt.

 

Mandulagyulladás és torokgyulladás, torokfájás, rekedtség esetén ajánlatos propoliszos mézet fogyasztani, vagy immunerősítés céljából, hogy megelőzzük az influenzás megbetegedések és a meghűlések okozta panaszokat. Fogyaszthatjuk kondíciójavítás nagyobb erőnlét, vagy jobb közérzet elérése céljából. Kivallóan gyógyíthatóak vele a belsőleges panaszok, gyomor és bélgyulladásos nyavalyák. Ez a tinktúrának és kiváló minőségű méznek a keveréke, mely egyszerre ötvözi a propolisz és a méz gyógyerejét. Előnye a praktikusabb gyors alkalmazás, mert csak kanalazni kell és a hosszan tartó hatás, a torokban szétkenődve hosszabb hatást fejt ki és így hatékonyabban gyógyít. Fogyasztása után legalább egy óráig ne igyunk, vagy együnk, hogy legyen ideje felszívódni a hatóanyagainak. Napi adagja kondicionálás céljából, napi egy mokkás kanál, minél inkább komoly a kezelendő problémánk, úgy napi két-hárommokkás kanál. Súlyosabb esetekben, erős torok, vagy bélgyulladásnál, reflux betegségnél, teás kanálnyi mennyiségeket is szedhetünk. Gyomorsav túltengés esetén, érdemes kombinálni a propoliszos mézet, repce méz fogyasztásával, mert a repce méz kiváló savcsökkentő és lúgosító hatású, míg a propoliszos méz a gyulladást kezeli. Túladagolása nincs mivel természetes anyag. További előnye még, hogy így sokkal kellemesebb az íze és ebben a formában szívesebben fogadtatható el a gyerekekkel.

 

 

Propoliszos krém :

 

A krémbe, mint vivőanyagba keverve hatásosan lehet alkalmazni bakteriális és gombás bőrbetegségek kezelésére. Kiválóan alkalmas horzsolások, kisebb sérülések, égési, fagyási sebek gyógyítására. Pattanások hatásos ellenszere. Ekcémás bőrt rövid időn belül helyreállítja. Jótékonyan hat a visszeres betegségekre (aranyérre) is. Bőrkeményedésre, berepedt sarokra enyhülést ad. A sebgyógyulást gyorsítja, de közvetlenül a sebbe kenni nem szabad, csak a környékére. Fájdalomcsillapító hatása van.

 


                                                           Virágpor használata:

Virágporfogyasztás előtt bizonyosodjon meg róla, hogy nem allergiás rá!

A virágpor szuper táplálék, ami a nyersrost kivételével minden szükséges tápelemet tartalmaz. A pollen legfőbb értékét az aminosavak adják. A 22 ismert aminosavból 20 féle megtalálható benne.
A virágpor a vitaminokban leggazdagabb méhészeti termék, hormonokat és enzimeket is tartalmaz.
Mivel a méhek előnyben részesítik a nagyobb fajsúlyú virágporokat, nem gyűjtik azokat, amelyek sokáig a levegőben lebegve az érzékeny emberekben allergiát váltanak ki.

a virágpor elsősorban roboláló hatású, a kimerült, operáció után, a lábadozó, a szülés utáni embernek erős támasza. A fogyni kívánó jóval étkezés előtt vegyen be virágport, és utána kevesebbet kíván enni.
a rendszeres virágporfogyasztás folyamatosan biztosítja a szervezet ellenálló képességét és a magas szintű teljesítményt. Jó hatással van a vérképre, véd a hiánytünetek ellen, elősegíti a figyelem és az emlékezés tartósságát, hatékony sejtörgedés gátló
Természetgyógyászatban eredményesen használják különféle öregségi betegségek, májkárosodás, prosztata-daganat, keringési és vérellátási zavarok, besugárzási kezelések ártalmai esetében.
ajánlható sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknél, a tanulásban elfásult gyerekeknek.
jelentős triptofán tartalma miatt alkalmas hajhullás ellen.
előnyös a magas koleszterinszint csökkentésére.
rövid idő alatt érvényesül a hatása a nemi aktivitásra, férfiaknál, nőknél egyaránt.

A virágpor nem pszichoszomatikusan hat, hanem szabad aminosavai és hormonjai révén. Hatása nem kötődik az emberhez. Értékes anyagait versenylovak, versenyagarak, valamint fogságban tenyésztendő madaraknál is lehet hasznosítani.

 

 

A virágpor adagolásának gyakorlati mértékegységei:

1 kávéskanálnyi kb. 5g, 1 evőkanálnyi kb. 15g.

A virágporfogyasztás általánosan gyakorolt mértéke:

- gyerekeknek: 5-15 g/nap, felnőtteknek 15-20g/nap, lökés - („stosz”) terápia 30-40g

- mézzel keverve 1-1 arányban

- ugyan ehhez 15-20 csepp propolisz tinktúra (a gyulladás elleni hatást növeli)

Első használat alkalmával érdemes 1 kávéskanálnyi adaggal kezdeni egy héten keresztül , ha nem észlel mellékhatást (pl: gyomorfájás) akkor lehet növelni az adagot az általános szintre.

 

                        Virágporos méz :

 
Virágpor és virágméz keveréke

Együtt, az élő szervezet számára szükséges legtöbb anyagot tartalmazza, mindezt természetes formában

Fogyasztása minden korosztály számára ajánlott

A termék összetevőinek élettani hatása  a virágméz és a virágpor együttese.

 

Ajánlott napi mennyiség: 1 teás - vagy 1 evőkanálnyi .